HUSKUNSTNER BESØG I IKAST-BRANDE

HUSKUNSTNER BESØG I IKAST-BRANDE

I december blev den første huskunstnerworkshop afholdt med en 1. HF klasse på Ikast-Brande gymnasium, som et forløb over to hele dage (snarere end en ‘camp’, med overnatning mm). Det overordnede Arktis tema var her indkredset til Svalbard som HF-klassen havde beskæftiget sig med i fagene biologi, kemi og geografi. Foruden disse fag fungerede billedkunstfaget som ramme for workshoppen og mit besøg.

Det var en virkelig god oplevelse som jeg selvfølgelig håber eleverne fik noget ud af men med sikkerhed kan sige var rigtig lærerig og sjov for mig.

Den første dag brugte vi på at tale om Arktis, med fokus på Svalbards sociale forhold og kendetegn, men også på at lave en mindre øvelse. Elleverne var forinden blevet bedt om at sende mig en anonym sms der beskrev en konkret situation i løbet af weekenden, forud for mit besøg. Sms’erne blev i workshoppen brugt som tekst-billeder som eleverne i grupper visualiserede og organiserede i en vilkårlig rækkefølge. Efterfølgende blev de bedt om at lave en mere sammenhængende fortælling baseret på rækken af billeder, ved at finde på flere ‘billeder’. Denne øvelse blev fulgt op af snak om hvad det vil sige at arbejde tidsbaseret og hvad det vil sige at konstruere en fortælling – og med billedkunstneriske værkeksempler såvel som eksempler på divergerende (re)konstruktioner af historiske Arktis ekspeditioner (blandt andet Salomon Andrées tragiske ballonfærd mod Nrodpolen fra Svalbard).

Dag nummer to brugte vi hovedsageligt til at arbejde praktisk. Efter at have snakket om hvordan Svalbard, når man sidder i Ikast, primært er tilstede som billede på internettet, genfortalte historier og forestillinger, arbejdede eleverne med denne problemstilling i grupper og i form af et selvstændigt værk. Metoder og materialer var selvvalgte og analoge som digitale, men det var et krav at de forholdte sig til hvordan det endelige værk skulle/kunne cirkulere digitalt.

Screen shot 2014-01-05 at 11.20.27 PM

Her er ét eksempel (de var MEGET forskellige, og jeg vil uploade flere).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s